Danske Slægtsforskere Facebook
Vi knytter personer med interesse
for slægtsforskning sammen
Danske Slægtsforskere / Kom i gang / De vigtigste kilder / Andre kilder

Andre kilder 

En kortfattet oversigt over vigtige kilder, som du kan få glæde af: 

Nygårds Sedler er en søgbar samling af jyske, lidt særlige navne, http://ddd.dda.dk/nygaard/sogeside.asp. 

Wads sedler er en tilsvarende samling af fynske navne, https://sedler.dis-danmark.dk/wad/vis_form.php  

Mortensens sedler er samlingen af navne fra Skads Herred, http://eba.esbjergkommune.dk/soeg-i-arkivet/personer/mortensens-sedler/simpel-soegning.aspx#second  

Politiets Registerblade finder du under Københavns Stadsarkiv. Det er forløberen for folkeregisteret, og her finder du oplysninger om alle de personer over 10 år, som har boet i København i perioden 1890 – 1923: https://www.kbharkiv.dk/sog-i-arkivet/sog-i-indtastede-kilder#/ 

Københavns Stadsarkiv. https://www.kbharkiv.dk/sog-i-arkivet/sog-i-arkivet. Her finder du mange andre muligheder for at søge, fx i politiets mandtaller, borgerlige vielser, begravelser, fattigvæsen og meget, meget andet. 

Københavns gader. Hvilket sogn hører en bestemt gade til i et bestemt år? Her er god hjælp at hente: http://www.salldata.dk/gader/. På denne hjemmeside kan du også søge gader frem og få oplysning om sognetilhør samt se et kort, der viser gadens beliggenhed og de navne, gaden tidligere har haft: http://www.fogsgaard.org/index.php/kobenhavnskegader. 

Salldata, http://ao.salldata.dk/. Her finder du en god, alternativ indgang til kirkebøger, lægdsruller, skifter, ejendomme og meget, meget mere. 

Danish Family Search, https://www.danishfamilysearch.dk/. Denne hjemmeside giver dig adgang til at søge på én gang i indtastede folketællinger og kirkebøger. Og for langt de fleste folketællingers vedkommende er der link direkte til den originale folketælling. Du skal oprettes som bruger og logge ind for at kunne bruge siden. Det er gratis. 

FamilySearch.org. https://www.familysearch.org/. En søgeside, hvor du kan søge i såvel danske som udenlandske oplysninger, både kirkebøger og folketællinger (helt op til 1930), og også borgerlige vielser og andre spændende arkivalier, som løbende bliver digitaliseret. Du skal oprettes som bruger og logge ind for at kunne bruge siden. Det er gratis.  

Wadschier.dk, https://www.wadschier.dk/. Hjemmeside med mange indskannede og afskrevne arkivalier.  

Brejl, https://www.brejl.dk/. En hjemmeside, der primært byder på skifteuddrag, primært i Jylland, men også andetsteds. 

Lægdsruller kan være vanskelige, men fortvivl ikke. Brug denne hjemmeside som indgangsportal til din søgning: https://lægdsruller.dk/. 

Hvis du kløjs i mærkelige gamle betegnelser og ord, så kan Ordbog over det danske sprog være en virkelig god hjælp: https://ordnet.dk/ods/ 

 

Se i øvrigt Danske Slægtsforskeres store linksamling her.