Danske Slægtsforskere Facebook
Vi knytter personer med interesse
for slægtsforskning sammen
Danske Slægtsforskere / Kom i gang / De første skridt / Slægtstavle

Slægtstavle

Det er en god ide at starte med at udfylde en slægtstavle med navnene på de personer, som man umiddelbart har oplysninger på. Så får man et hurtigt overblik over, hvilke grene af slægten man har godt styr på, og hvilke man skal ud og spørge om hjælp til at finde oplysninger om.
I en oversigtsslægtstavle som denne bør man normalt kun udfylde ganske få oplysninger, typisk navn, fødselsdato og sted og evt. dødsdato og sted, altså fx Andreas Julius Sørensen, * 04-05-1842 Horne, † 02-03-1911 Svendborg. Med hensyn til de øvrige oplysninger er der yderligere vejledning at hente her: Indsamling af oplysninger .

Det er vigtigt, at man er meget præcis med disse oplysninger, fordi det er dem, der identificerer den enkelte person. Der kan sagtens være flere personer, der hedder det samme (især hvis man glemmer nogle af fornavnene), men det er meget usandsynligt, at de er født samme dato og samme sted, og det er nærmest helt usandsynligt, hvis de også skulle være døde samme dato og samme sted.Slægtstavlen finder du her som Excel-fil , og her som .pdf-fil .
Hvis du downloader hæftet Ny i slægtsforskning , vil du også her finde en anetavle med plads til lidt flere oplysninger.