Danske Slægtsforskere Facebook
Vi knytter personer med interesse
for slægtsforskning sammen
Danske Slægtsforskere / Kom i gang / De vigtigste kilder / Andre indgange til kilderne

Andre indgange til kilderne  

En del nye slægtsforskere finder Arkivalieronline besværlig at arbejde med og finde rundt i. Men der findes flere alternativer, som griber sagen an på lidt andre måder. 

 SallData 

Indeholder (så godt som) alle de arkivalier, som findes på Arkivalieronline. Du navigerer rundt mellem de mange muligheder via dropdownmenuer øverst på siden, hvor du først vælger det arkivalie, du vil bruge, og herefter går videre via amt, herred og sogn – eller hvad der er relevant for det givne arkivalie. Du når så frem til en oversigt over fx kirkebøgerne i et sogn og kan klikke på den ønskede.  

Ved folketællinger er vejen den samme, og når du står ved det ønskede sogn, vælger du år. Ved købstæder vælger du først år og derefter gade. 

Det er kun de scannede arkivalier, som ligger på siden. 

 

Danish Familysearch

På denne side kan du se kirkebøger, folketællinger samt lægdsruller og skoleprotokoller. Det særlige ved siden er, at der foregår en omfattende indtastning af kilderne, så du her kan søge i fx de kirkebøger, der er indtastet. En smart ting er desuden, at du kan søge i alle de indtastede kilder samtidig eller vælge at nøjes med en enkelt eller et par stykker.   

Fra søgeresultatet kan du altid gå til den originale kilde, så du ved selvsyn kan tjekke, om indtastningen er korrekt. Hvis du registrer dig som bruger, får du adgang til flere oplysninger (gratis). 

Familysearch

Denne meget omfattende amerikanske side rummer kilder fra det meste af verden, også fra Danmark. Du kan her søge i danske kirkebøger og folketællinger; du vil typisk finde flere begivenheder, som fødsel, død, vielse eller flytning (fra kirkebøgernes til- og afgangslister), og i mange tilfælde kan du klikke dig videre til den originale kilde.

Du skal oprette en brugerprofil for at bruge siden, men det er gratis og uforbindende.  

På siden er det muligt at søge i den store mængde af kilder og slægtstræer, oprette sit eget slægtstræ, gemme al dokumentation som eks. billeder, dokumenter og historier om personerne og på den måde dele det med familien samt samarbejde med andre brugere med fælles aner om at udvide slægtstræet. 

Hjemmesiden er på engelsk, men man kan dog med hjælp fra Google Chrome få 'oversat' siden til noget, som ligner dansk - se hvordan i den korte vejledning herunder.  
FamilySearch på dansk: Nyheder – FamilySearch_på dansk 

Herudover findes der nedenstående dokumenter som hjælp og vejledning. 
Kom godt i gang med GEDCOM, FamilyTree og Legacy integration: Få mere ud af FamilySearch 1  
Memories - Billeder, historier, dokumenter mv: Få mere ud af FamilySearch 2  
Hjælpeprogrammer: Få mere ud af Family-Search 7  

Se desuden DS-Arkivalielister