Danske Slægtsforskere Facebook
Vi knytter personer med interesse
for slægtsforskning sammen

Horsensegnens Slægtsforskere / Andet / Biblioteket

Biblioteket

Horsens kommunes biblioteker (horsensbibliotek.dk)

Lokalhistorisk samling på biblioteket i Horsens kan give dig mange svar på dine spørgsmål om byens historie og de mere eller mindre kendte horsensianere. Noget findes i digital form på bibliotekets hjemmeside, mens andet skal læses på stedet eller bestilles til levering på dit nærmeste bibliotek.

Horsensegnens Slægtsforskere træffes i Lokalsamlingen den første mandag i måneden fra september til marts klokken 16:00-18:00. Her kan alle få hjælp og svar på spørgsmål fra et af foreningens medlemmer.

Bibliotek.dk er indgang til samtlige danske folkebiblioteker, Det Kongelige Bibliotek, Statsbiblioteket og andre danske forskningsbiblioteker. Søg og bestil hjem til nærmeste bibliotek.

Det digitale Nationalbibliotek indeholder alt digitaliseret materiale, som Det Kongelige Bibliotek tilbyder, bl.a. e-tidsskrifter, håndskrifter, billeder, portrætsamling og blandede webudstillinger. 

Vi kan anbefale disse projekter, som Det Kongelige Bibliotek har lagt online:

Danmark set fra luften er en meget stor samling af luftfotografier over hele Danmark. Find området på kortet, og zoom ind. Når du zoomer ind kommer der flere og flere emner frem

Danmarks breve er en samling af over 70.000 breve, hvoraf p.t. over 12.000 er scannet og er tilgængelige online.  

Det Kongelige Bibliotek er i gang med at digitalisere 32 mill. danske avissider, som findes under MEDIESTREAM.