Danske Slægtsforskere Facebook
Vi knytter personer med interesse
for slægtsforskning sammen

Horsensegnens Slægtsforskere / Andet / Arkiver og andre kilder

Arkiver og andre kilder

En meget god samling af kildehenvisninger finder du på siden "kilder" af Danske Slægtsforskere. 

Her finder du links til mange hundrede kilder, når du bevæger dig ned i de forskellige underpunkter.

Hvis du på forhånd ved, hvilken slags kilde, du søger efter, kan du med fordel benytte søgefunktionen på siden. "SØG" finder du til højre, lige over den grønne menubjælke.

For at tyde de forskellige højtider, som nævnes i kirkebøgerne, anbefaler vi et opslag i "Bauers Kalender", som du bl.a. kan finde på "bauer.filicis.dk". Kalenderen starter i år 661 og går helt til år 2200. I denne version kan du vælge at få resultatet vist på de tre skandinaviske sprog, engelsk og latin.  

Når du skal læse i de forskellige kilder fra 1800-tallet og tidligere, kan det være en udfordring, at de er skrevet med Gotisk håndskrift. Danske Slægtsforskere har en side med hjælpe-henvisninger til Gotisk skrift. Det er til bøger, som du kan finde på Slægtsforskernes Bibliotek, til et online kursus på Rigsarkivet og til eksempler på enkeltbogstaver.

Der er også et link til en app fra det norske Arkivverket, som du kan installere på telefon eller tablet, hvor du bl.a. kan afprøve en tekst og se hvordan den ville se ud i Gotisk håndskrift.